логотип
 
 
логотип Bistro News arrow Bistro News arrow «ФінСкарга» розпочала роботу у пілотному режимі
24.04.2024 г.
 
 

 

 
 

 

 

 

Реклама

 

 
   

«ФінСкарга» розпочала роботу у пілотному режимі Версия для печати Отправить на E-mail
08.09.2020 г.

Громадяни відтепер зможуть безкоштовно залишити звернення на національній платформі медіації скарг споживачів фінансових послуг.

Українська асоціація фінтех та інноваційних компаній (UAFIC) 8 вересня 2020 року запускає пілот платформи медіації скарг споживачів фінансових послуг «ФінСкарга». UAFIC впроваджує платформу в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Сервісом безкоштовно зможуть скористатися всі громадяни України, що мають намір поскаржитися на порушення своїх прав у сфері фінансових послуг. Пілотний проект надасть можливість поскаржитись на банк або мікрофінансову організацію (МФО).

«Мета цього проекту – впровадити добровільний механізм врегулювання скарг на фінансовому ринку та допомогти громадянам відстояти свої права як споживачів фінансових послуг. Сьогодні ми спостерігаємо дуже багато порушень з боку фінансових установ. Вже у вересні ми очікуємо, що платформа отримає 500 звернень від громадян та сприятиме розв’язанню їхніх проблемних питань з банками, МФО або колекторськими компаніями. Кожен може залишити свою скаргу на платформі і бути впевненим, що вона буде передана для розгляду у відповідну фінансову установу. Якщо ж остання не зможе допомогти своєму клієнтові, скарга буде розглядатися регулятором і може дійти до суду»,  – зазначив голова правління UAFIC Ростислав Дюк.

Платформу вже підтримали 25 гравців ринку: 7 банків та 18 МФО. Наразі ведуться переговори з десятьма майбутніми учасниками «ФінСкарги».

Планується, що повноцінно платформа запрацює у листопаді 2020 року. Сервіс буде доступний для використання онлайн з будь-яких пристроїв. Офіційний старт платформи — у кінці 2020 року.

UAFIC 

 
««   »»
 
     
Top! Top!